Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
se rubriken.


I dag skall jag skriva en dikt.

(länge sedan)

Den skall innehålla allt
jag inte känner till,
inte vet, knappt anar.
Men saknar och sörjer.
Allt det jag älskat och tappat,
förlorat, snubblat bort.

Den skall också innehålla
(om möjligt)
något av den värme
en falnande brasa ännu avger,
av gädjen, gömd men finnandes
någonstans i förvirringen.

Försöka också få plats
åt fåglarnas dans utanför fönstret,
åt katten, som skjuter rygg,
kompas av cool jazz.

epilog: den dikten skall jag skriva i morgon.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 168 gånger
Publicerad 2015-12-19 18:44

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram