Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När slutade du leka?


Jag undrar när du kastade kuddar på dina vänner senast
och sedan drog omkull dom med hopbundna täcken?
Hur länge sedan var det du släpade runt dom i fötterna
eller begravde dom under ett berg av madrasser?
Hysteriskt skrattande helt berusad av livet

Jag vill veta när du slutade bolla med ballonger
eller busigt smälla dem bakom någons rygg?
Och jag undrar när du slutade svinga dig i filtar
eller fästa dom i taket för att använda som gungor?
Lyckliga tjut som fick taket att glatt gunga med

Berätta för mig när du drog av någon ena strumpan sist
och sedan vägrade ge tillbaka den trots att du blev kittlad?
Och när låg du senast i en stor hög med skrattande vänner
eller byggde en mysig koja av allt som fanns i rummet?
Tokiga fnittrande ögon som strålade av glädje

Jag tror att du har slutat nu för jag hör ingen lek
och glädjen och lyckan är inte dina bästa vänner längre
Jag är nyfiken, jag undrar, nej jag vill faktiskt veta
När slutade du leka?

Eller när slutade du leva?




Fri vers av Lennart Bång
Läst 1031 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2006-04-26 16:04



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Helt underbar! Bokmärker!
2011-04-02

  Carola Bouvin
Jag log genom hela den här texten, vilka minnen den väcker :) Så sann är den!
2011-03-30

    ej medlem längre
Så saaaant!!
2010-07-11

  Starfish-Aura
Åh...va fiiiiint!
tänker genast tillbaka på barndommes sorglösa dagar
;)
//Mjao
2007-04-04

  sorgsen
Usch. Det är allt för lätt att glömma att vara barnslig när folk vill se mognad i alla tillfällen för att kunna ta en på allvar (Lyckligtvis inte alla människor). Men det med strumpan känner jag iallafall fortfarande igen, tack och lov
Inte mycket till kritik fick du, men det var en fin text
2007-02-16

    Camillaa
den här texten glömmer man inte i första taget,
underbart skrivit!
2006-08-25

  Patrik G
Oj vilken härlig dikt. Vad bekymmersfritt livet var när man var liten. Oftast i varje fall:) Att bara leka om man ville. Inga gränser:)
Gillar dina dikter. Dom är långa o härliga. Du är verkligen gjord för Poetry Slam alltså. SM nästa var det. Cs där ;)
2006-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Lennart Bång
Lennart Bång