Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Av rädsla för drömmens kostnad

Som en vacker vårblommas vilja;
med energi som en slocknad brand...
Ja, drömmarna växer och lockar
men fegheten håller min hand.

Som en tröstrik psalm i sorgen;
när tårarna läcker ut...
Så ljuder min framtidssaga
som repriser av allt - förut.

På himmelen lyser det stjärnor
men marken är täckt utav hål;
Legenderna fulla av mening;
Min kraftlöshet tung som stål!

Kaptenerna seglade stolta
över havens förfärliga bredd.
Min vilja kapsejsar i skuggan
- så ensam och vilsen och rädd.

Rösten förmanar i fjärran;
Berättar om mening och tilltro.
Förnuftet vill följa efter
- men allting ska ändå bero.

Som en nyckfull vårdikts mening
- där frågan aldrig kom fram
och kärleken lämnats i glömska;
Utan mål - men uppfylld av skam!

Ja, rösten förmanar i fjärran
men tårarna släcker min brand.
Och marken är täckt utav gropar
när fegheten håller min hand!

Av rädsla för drömmens kostnad;
I skuggan av modets bragd;
Förnuftet försvann med min styrka...
och drömmen förlagd, förlagd!

I vårblommans längtan och vilja
och dikternas mening och lust...
Där söker jag ännu min drivkraft
- så orädd för död och förlust!




Bunden vers (Rim) av P-E-H
Läst 555 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-12-20 23:19



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Fantastiska rader!
2018-09-19

  Nannie
väldans vacker denna
2015-12-27

  ResenärGenomLivet VIP
Starka känslor i din fint rimmade dikt...
2015-12-24

  Respons VIP
Många starka vackra formuleringar!
2015-12-22

    ej medlem längre
Ibland vill man så mycket men så finns inte energin eller beslutsamheten att utföra det.
Fint diktat i lite dystra ordalag!
2015-12-21

  louisegirl
Berörande vackert..
Fint flyt och fina rim
2015-12-21

  Bo Himmelsbåge
En vacker, men också plågsam dikt,
om kampen mellan vårblommans längtan o drömmar och förnuftets krassa verklighet... att balansera på den knivseggen kan stundom vara smärtsamt för oss alla...!

Tack för att Du delade med Dig!
2015-12-21

  Marianne Räf
Åh, så mästerligt ! Denna måste jag
spara ! Så många finna strofer ! Kan
känna igen mig i hopplösheten i
raderna, men även i gnistan av - - -
jäklar anamma, se de 2 sista raderna!
2015-12-21

    ej medlem längre
Läser dina ord och bara njuter känslan och sinnesstämningen som råder.

2015-12-21
  > Nästa text
< Föregående

P-E-H
P-E-H