Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farbror Benny

Jag förstår mig inte på farbror Benny
när han kastar frihetens lasso
binder han upp sig själv och sin familj
i de mest konstiga positioner

Igår jagade han förtvivlat
efter ordet reciproka
som om betydelsen på det ordet
skulle kunna frigöra ett helt familjesystem

På nätterna grubblar han sig förtvivlad
på hur han kan välkomna kärlekens ängel
genom att konsekvent förneka
alla julens yttringar

Sådana positioner skapar frustration och förvirring
och ger en automatisk plats i utomhuslaget
bland tomtar och småfolk
som söker sin plats i radhusvärmen

Farbror Benny söker sina barn
på den plats där han valde att lämna dem
Då grät de men nu hittar de inte sin pappa
i likgiltighetens dimma

Svaret på frågan stavas reciproka
sjunger kärlekens ängel
som tuggar bokstäver
bland småstenar som vokalföda

Ett har vi i alla fall gemensamt
jag och farbror Benny
han jagar efter sig själv inne i sig själv
och det gör jag med

När vi kommer ut och kommer fram
skall vi omfamna oss själva
och varandra som människor gör
som älskar varandra

Farbror Benny; skit i ordens betydelser
Gå och lägg dig igen
imorgon värmer vi gröten
och dricker vår glögg som om ingenting hänt




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 713 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-12-22 02:10



Bookmark and Share


  Carl Mikael Fäldt
Underbart skriftat!
2017-11-27

  Kjell Åhsberg
Farbror Benny finns nog inom oss lite till mans, och kvinns.
Finurlig text!
2015-12-22

  Marita Ohlquist VIP
Fastnade speciellt för det näst sista stycket.
2015-12-22

  Anya VIP
Intressant om denne...farbror Benny! Läser honom som ett alter ego till diktarjaget...men jag kan ju ha fel. Känner igen mig i denne farbrors grubblerier. Jag jagar också mig själv inne i mig själv.
2015-12-22

  Mats Edin VIP
Härlig, varm och finurlig text
2015-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP