Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DETTA ÄR HALVA STIGENS LÄNGD

”Du, du var knappast i någonting ljuvligt fylld,
alltid en så villrådig och blygt inväntande.”

Och dagen…

där solstrålarna drömde sig genom hulten
och finner något tänkbart värdigt min vilja igen

Och natten…

när våra tårar tog famntag runtom skönhet
medan tiden vissna ner i vår nattstilla trygghet

Kommer tystlåtet trevande i gäckande år,
likt livgivande skuggornas uppresta syner
famlar i ljusets alla nattsnår

Fastnar. Ett nytt dystert, gistet ögonblick här står…

SKYMD! Är ett hindrat ljus, så tvinande…
Skyggande… Spelad inför mörkrets sken.
Skingras. Nedriver det sammanbrutna.


Fortfarande dricker brutna blicken solskenet
och väntar genom det smeksamt flimrande ljuset


(Fick här stå över ett kast
i en olöst rörelse ovilligt ljusmålad
ty detta är halva stigens längd.)




Bunden vers av 1 SIGFRIDSSON VIP
Läst 407 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-12-22 16:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1 SIGFRIDSSON
1 SIGFRIDSSON VIP