Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
nyknull & fläder


monumentkorta andetag i mitt öra talar om att du fortfarande lever. att din dimma av LSD och cigg skingrat sig en aning. att du hört nån brud på tunnelbanan prata göteborgska och att du tänkt på mig. för luften sipprar in genom öppet fönster och mitt golv slukar mig hel när jag svarar. trycker Iphone in i örat för att vara så nära dig det går. det är oförklarligt hur dagarna passerat här. hur dom en efter en efter en droppar som sirap över golvet och håller längtan fast mot min kropp. som varmt tjockt saliv mellan revbenen. mjukt trassel att drunkna i. kladdig vätska över lår och handleder.
så binder jag mig vid dig igen. drar åt med tänderna och väntar het i hallen på dig. och jag har ryckt ord ur jorden. grävt med naglarna i lera. funnit det sista du kan ta av mig och lagt det mellan brösten. jag förvarar dig här. om du kommer bort.
för det finns något i din röst som låter mig säga vad jag vill. spritter i ung mans kropp. avbryter mig gång på gång för orden vill ut och dina bokstäver leker i mig. kittlar med små ben över magen. talar om allt vi måste göra innan vi dör.
och ändå. förmår jag mig inte svara när du ringer.
det är september och minnen av hårda hårda händer när jag slår dina siffror. när jag minns att du väckte mig med ett stilla finger över kinden. hur du tog mig i april. att du andats mig i nacken innan sömnen. och din röst gör mig vansinnig. långa naglar lämnar ilskna märken över innanlår och din kroppstyngd över mig.
famlandes efter din kropp i natten. vaknar över rött köksgolv. krossade tomater och datum jag somnar med i famnen.
och du svarar inte när månaderna gått. när hösten är färdig med mig och jag andas i tomma konservburkar. allt jag vill berätta för dig. om hur han som var du gav mig nya dagar. vävde kaos och oreda. fick mig att för en stund glömma honom som glömt mig på perrong.
men du svarar inte och det fungerar nu som då. jag tänker på dig mer. tröstlösa tankar och billig juice. ilskan jag tar ut över tillgänglig student. drickandes dyrt kaffe. precis lärt sig. spela munspel.
för jag lämnade dig i bar med halvljummen TT. lämnade dig i bar. svart t-shirt och djupa ögon. med brösthår kliandes mellan fingrarna. lockar skymmandes öltavlans sortiment. skäggstubb och spetsiga tänder i mitt nyckelben.
sörjer jag dig när jag går. när de stänger i vasastan och jag kräkts av sorg och gin.
hopp spillt över tröskeln och dagar då du föreslår vänskapsöl. mina knogar och sot.
och jag.
andas rester av dig på spårvagnen hem. varje uns av dig och smaken kvar i gommen. sväljer salt säd och drar ett dun ur luggen. förbi ditt kvarter stirrandes mot fönstren. svag av svavel och mjölksyra. urholkat varm. ljummen saft genom jeanstyg och hur jag reser minnesstenar över stigarna vi gick. binder remsor från din skjorta du glömde kvar. jag drar en tråd ur den för varje pojköga jag spetsat på mitt hjärtas syl. lossar knapp för varje milstolpe. pålar jag reser utan din hjälp. dagar det osar grått över trottoarerna bär jag kniv med mig. livsfarlig tygkasse med omedelbar verkan. för säkerhets skull.
för jag har hört att du flyttat hem.
att du intagit min stad på nytt. och jag skickar mannar till tornen. andas krutrök. sover räv. tvinnar mitt hår till vassa pilar. är beredd på allt.
utom dig.
Fri vers (Fri form) av tildam
Läst 273 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-12-22 23:12Bookmark and Share


    ej medlem längre
FAÀN-TASKISKT!
2016-03-14

  S.A.I. Steve Lando VIP
man kan bli kär av mindre, än att läsa denna din livsvirila undersköna skrivelse

göteborgskan gör mer därtill:)
2015-12-23
  > Nästa text
< Föregående

tildam
tildam