Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min julhälsning till Er alla






JULEKVÄLL PÅ LANDET

Snön ligger vit och vacker. Den lilla gården, utslängd på slätten i allt det fina. Lilla familjen har precis avslutat sin julmåltid med: "Tack Gode Gud för maten".



bankar dä po daren och ungarna di farr,
som skjudna å gevär.

Och udanforr på trappen
står tomten, ”men tita såna klär” sa lille Pär,

som nästan ramlad över katten.



Forr rocken den va rö och mussan liaså,
och vantana di hade stora hull på tummen.

"Go kväll i stuan" sier tomtefar och krammar om di små
och känner sig så varmt velkommen.



Så trär han över skammelen och vådar ner litt grann.
Men mor i huset sier lynt: kom ing och varm si lide grann.



Sin krafsar han i säcken och delar ud paketer
Och yena e stora som himmelens planeter.
Men ente tääänker glytta po add faren han e borte,
Han skulle bara ji litt for ti öged i sitt porte


So drar han si mod daren och vinkar ti dom små
Och ente har dom sitt att stövlana va grå
Precis som fars, som brugar stå längst ing i skrubben
Så ser dom han dra hännadd, den gamle röe gubben.



Siiin prasslar dom och sprätter udi var sin pusse
Och hungen e den ende som e å me gårens husse.
Så kommer far frå stalled ing och undrar: Va kan här ha hänt?

Och ungarna dom tjyddrar
och daren står på glänt
och lille Per i bara hossesockana po trappen,
han hade glymt och tacka tomtefar för juleklappen.




Bunden vers av Alva Johnsson VIP
Läst 425 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-12-23 09:15



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Härligt skrivet på dialekt...
2015-12-24

    ej medlem längre
Enastående fint att läsa denna morgon, tack! och en Varm och God Jul önskar jag Dig!
2015-12-24

  anits VIP
Så härligt med julvers på dialekt.

God jul till dig!
2015-12-23

    ej medlem längre
Trevligt med julvers på dialekt!

God Jul och Gott Nytt År önskar jag dig också!
2015-12-23

  Ingrid Trolle
Vilken härlig skånsk
gammal jul du här
beskriver så fint.
Helt i Nils Ludvigs anda.
Bravo!!!
2015-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP