Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Härligheten

En höna
sågs ruva
på skumtomtar
redan i påskäggen

ur en hatt
flög en duva
bland korvarna
och fläskläggen

en grodprins
i tomteluva 
får ingen
att höja ögonbrynen

nej allt
kan man skruva
då nissar blir nassar
med knorrar
och trynen

men visa 
den guldgruva
som kallas
den gyllene
regeln

då måste
vi alla stuva 
och packa
och slå 
hål i väggen

dra av oss
vår mask och huva
och se rakt
in i spegeln

se hur
liten tuva
stjälper hela
mänskligheten

hur vi saknar
den ljuva
oförställda
härligheten

där utan luva
anar vi barnet
i oss 
som kan rädda
planeten




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 270 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-12-23 23:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren