Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lång tanke reducerad till en dikt


Att skapa och döda

Tänk att det verkar så lätt
att döda en människa
men så mycket svårare
att skapa en människa
Då betyder det att för varje människa som dödats
har det ändå lagts ner så mycket mer möda på att skapa henne
Det betyder då också
att den som dödat
har det lätt för sig
Kan till och med uppfattas
som en lat fåne i jämförelse
med kvinnan som födde
eller paret som älskade fram
människan




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 508 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-12-24 12:09



Bookmark and Share


    jaybird
Kraftfull påminnelse om att naturen sällan är reciprok och varför vissa ideologier aldrig levererar nobelpris utan bara förödelse.
2016-09-28

    ej medlem längre
För mig är det inte lätt tänkt att döda en människa. Tvärtom! Jag avskyr denna mängd av US-amerikanska filmer, varje dag i TVn, där man dödar lätt som ingenting! och offren protesterar inte ens indirekt, i det att de visade dödsångest.
Hela världen måste sona USAs brott mot mänskligheten i deras ständiga förskönande av att döda en människa.



2015-12-24

  Larz Gustafsson VIP
Ja, uppenbarligen.
Charles Darwin måste ha varit en sådan människa.

2015-12-24

    Sefarge VIP
En del människor Tror
Att själva är Gudar.
Och skiter i allt
Utom sig själva!
Innerligt tänkvärt
Skaldat!!
2015-12-24

  Larz Gustafsson VIP
Det är Gud som skapar människor.
2015-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner