Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sentimentalitet är en del av mitt varande


Nätfiske



Tidig morgon i sommarsolens sista dagar

Du ville jag skulle ro ut med dig

Såsom alla andra dagar


Sömndrucken gick jag stigen till vår brygga

Ekan låg förtöjd behändigt där i morgonljuset


Jag rodde ut oss till vakarkulan

Varsamt på styrbords åra


Du började hala in linan från djupet



Ditt gråa hår fläktade i morgonbrisen

Näten började synas i djupet

Jag var van vid Östersjöns fiskarter

Kunde se på djup om Sik eller Torsk skulle halas



Du stod där på toften i aktern på vår eka

Halande näten


Jag satt där vid årorna parerande var våg och avdrift

Vi fångade matfisk- de som inte gick att äta fick sin frihet

När Strömmingen fylkades kunde vi båda undra

Hur dessa småfiskar kunde hamna i våra flundregarn




Det var en fin tid vi hade Pappa

Du och jag i vår Eka





Övriga genrer av Carl Mikael Fäldt
Läst 398 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-12-25 13:58



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Det är något tidlöst och bibliskt över den scenen du målar upp...
Din fars gråa hår fläktar för vinden...
o ni fiskar på djupa vatten...
o fångar silver...
i Evig gemenskap...
Fint!
2015-12-28

  Fem hjärtan VIP
Vilket underbart minne av en älskad far att njuta av.. Mycket fint!
2015-12-28

  Respons VIP
Ett fint minne!
2015-12-26

  Hanna Mari Wallin
vackert skrivet om ett fint minne

2015-12-25

  bumerang
Känns som om jag själv var med.
Kan identifiera mig.
Och jag tänker på din fars gråa hår
Som fläktade i vinden.
Vilken fin bild.
För mig.
Förutom de dimensioner som du själv upplevde. Och som jag ödmjukt öppnar mig för i din fina dikt.
2015-12-25

  Palett
Kärleksfull tillbakablick på gemenskap i denna fina text !
2015-12-25

  Bibbi VIP
Jättefin.
2015-12-25

    Sefarge VIP
Åh!vilka känslor
Som kommer
I gungning
Med denna
Dikt!!
:)
2015-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Carl Mikael Fäldt
Carl Mikael Fäldt