Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag älskar dig

Jag älskar dig

som vinden älskar havet

Jag älskar dig

som havet älskar stranden

Jag älskar dig

som klippan älskar sanden

Med dig jag knyter alla kärleksbanden.

 

Jag älskar dig 

som luften älskar rymden

Jag älskar dig

som dagen älskar natten

Jag älskar dig

som gråten älskar skratten

Jag älskar dig

som elden älskar vatten.

 

Och dimman väller in och döljer klippan

Och mossan gömmer alla vassa kanter

Och kroppen döljer själens alla branter, och stup,

och tomrumsfyllnad gjord

av falska diamanter.

 

Vi gömmer själen

glömmer ljuset

Vi flyttar skräp

vi tömmer 

hela huset.

Men mitt i stöket, glömmer själen bruset

som måste stillas

för att höra

ömhetssuset.

 

Jag älskar dig

som evigheten älskar stunden

Jag älskar dig

som frihet

älskar vara bunden.

                   

 




Bunden vers av Sommarnattsljus
Läst 373 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-12-25 20:13



Bookmark and Share


  aol
Så ömsint vackert skaldat,
2016-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Sommarnattsljus
Sommarnattsljus