Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med inspiration av Gunnar Björlings "Du går de ord"

"Det är ej ord
ord ej"
vi söker
vi vill ha liv
Det är att bliva
till
vara stor
kunna bli liten
vara liten
kunna bli stor -

man ser
ser och ser
tänker
fri sikt
fria ord -
i ett fritt land
demokrati
herravälde åt folket
vi är alla folk
oavsett yrke och land

Gunnar Björling - fingrar händer
mina ögon flyter med strömmars blickar
ovanpå ytan rör sig händerna i flertakt
tak över ord
huskonstruktion
behöver ingen vindflöjel
vet vindarnas riktning
hur floden strömmar

alltid på väg
på väg mot språket
med sina ord
mot nytt i nytt

Bre ut i vidder
strunta i höjden
ovanför fåglarna
blåser molnen
bort av bredden

Någon i ordet
Något i ordet
Någon tar något
väsensord
i mun
vinden har sin riktning
du tar din




Övriga genrer av frun
Läst 252 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-12-27 22:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

frun