Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Friskt framåt

Närmar sig ett slut, året knyter ändar
Vänder den stora cirkeln mot ljusare dagar
Fysikens lagar vänder dagarna, kortare blir natten

Fuktig omkring mig är luften full av vatten
i natten
Vintermörkret är inte isigt alls
Jag har ull om min hals
Trots att kylan inte alls är isig
om än vit och disig

Friskt doftar luften som jag andas
Tankar föds och blandas med minnen
bildar ramar om mina sinnen och jag tänker på
dig
Hur många steg ska jag gå för att äntligen stå
på mina egna ben utan att svaja knyter jag åttatal om mina minnen,
skakar av kuddar och linnen
tills det skimrar rent och vitt om alla sinnen
och badar i fuktiga luften gör jag
tills natten blir till dag

Följer med fysikens lagar mot ljusare dagar
Allt kortare nätter, och tankarna sätter
sig långsamt i nya ådror som kan bilda spår för mig i år
och en ny vana ritar jag ut en ny bana

Ull om min hals och inte kall alls
I år ska jag inte vara isig
bara lite vit och disig




Fri vers av lizhy
Läst 309 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-12-27 23:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lizhy
lizhy