Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Satt på papper 2016....


Snälla Jocke Berg...gör det inte


Hjältarna
dom man trott på
sett upp till
genom livet
dom
som hållit en vid liv

författarna
musikerna
poeterna
skådisarna

ledsagarna

dom
som sparkade uppåt
med självrespekt
ärlighet
och integritet

dom som stod för
det dom sa

dom

tar nu flinande
emot medaljer
av kungahuset

sitter tårögda
i fyrans morgonsoffa
runkar egot
gnäller mobbinguppväxt
o
spritproblem

sjunger i kyrkor

säljer ut sig
i reklam
för vilken skit som helst

fläker ut taskig barndom
relationsproblem
privatliv
o förvirrad könstillhörighet
i kvällstidningarnas nöjesbilagor

och flamsar runt
i fördummande såpor
lets dance
melodifestival
och
så ska de låta

ännu
en meningslös produkt
att konsumera

men
jag har begravt alla
föredetta
hjältar
nu
för gott


alla

utom


Jocke Berg











Fri vers av Bengt Lindell VIP
Läst 856 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-02-08 17:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt Lindell
Bengt Lindell VIP