Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sonett vid årets slut


Nu närmar vi oss årets sista dagar

Nu närmar vi oss årets sista dagar...
Så började min tänkta slutsonett,
en reflektion om tiden rätt och slätt,
men jag fick skrivkramp så jag bara klagar

på julens frossa och dess fulla magar.
Förvisso har ej alla det så fett
och livet är ej alltid skönt och lätt.
Det bryts mot skrivna och oskrivna lagar.

Nu vandrar tankarna omkring i världen.
Jag synar medieflödet då och då,
och många undrar säkert: Vart går färden?

ty ingen av oss vet hur det ska gå.
Jag lyfter pennan emot alla svärden
och vad vi orkar ge är vad vi får.




Bunden vers (Sonett) av Algotezza VIP
Läst 1084 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-12-29 11:39



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Åter igen en vågbrytare till text att falla för eller ogilla, en del man läste förr är ju döda, textord är till för kloka ord eller att bara dilla, andra är till för att blott nya tankar föda.
2015-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP