Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blues för tiden

Varför gör vi det vi gör?
Vem är det vi gör det för?
Livet går så väldigt fort
Vi hinner inte få allt gjort

Många jagar efter tid
Får ingen tid till inre frid
Tiden tyckes effektiv
Att förkorta människoliv

Skynda på och jäkta mer
Dagen går ju som du ser
Slit ut dig var produktiv
Så glömmer du snart bort ditt liv

Du ska jobba på för två
Springa runt och bara gå
Stressen gör dig helt nervös
Tabletter gör dig medvetslös

Tjäna pengar är ett kall
Extrajobb får dig på fall
Arbetet blir meningslöst
Och stressen ökar kopiöst

Det krampar till uti din kropp
Där kom propp som satte stopp
Nu nalkas slutet på ditt liv
Som produktiv och effektiv

Nu blir tiden tung och svår
Smärta kommer smärta går
Ålderns lag är mycket hård
Men du får hjälp av hemsjukvård

Ensamheten kryper på
Hemtjänst kommer då och då
För uti världen stor och vid
Så finns det ingen som har tid

Klockan tickar minut för minut
Inget blir som det var förut
Tiden är dyrbar, varje sekund
Vi hinner inte vila oss en stund




Bunden vers (Rim) av Thomas Berg
Läst 214 gånger
Publicerad 2016-01-01 04:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thomas Berg
Thomas Berg