Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skrivet så blankt av fint svart bläck



Tankar i ett brev
i ett kuvert på en postterminal

nattetid
i väntan

Det är sänt
och det lovar

Kommer mynna ut i mynningen,
frankerad och fint smyckad med röd rosett

Orden ligger
som ett pärlband
på svarta streck.

mjukt som virvelvindar
runt små spetsiga torn
över papperet,

med små fönster
där dagen lovar.

skrivet så blankt
av svart fint bläck

i en blek
ensam skymning
som sliter papperet
från handen

och låter det blåsa
ut över havet.
på väg till den
värld som lovar

Hon läser: Nattens blommor är

orkideer

som trivs bäst

när de får stå
i ett fönster

nära varandra

och titta ut
över kvällskymningen.

Nere går
de älskande
de viskande
hemåt bort

mot de branta gatorna

där klocktornen vittrar
och tiden

för länge sedan stannat




Prosa av Lars Gullberg
Läst 174 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-12-30 10:09



Bookmark and Share


  Änglaögon
Vackert och lite mystisk på samma gång.
2016-01-04

    Sefarge VIP
Instämmer!
med N.X.
Gott Nytt
Skott År.
Tillönskas
Skalden
:)


2015-12-30

  Nanna X
Vilken utsökt vacker dikt, redan titeln är delikat :-) !
2015-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg