Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natt på Saturnus

Vacker och spröd som en fågel om vintern

Spröd och ihålig

låg där vid gatorna

i mina tusentals dikter
låg där ord som höghus och månen

isiga i all sitt blänk

runtom den tysthet som skymde henne

hörde jag den, jag hörde

den säga
orden

gång på gång. Jag skrev : medan jag fortsatte gå

och gå....

jag hade gått i en evighet

när jag började springa mot den

jag sprang

men ingen vände sej om
eller ville kännas vid

Ingen

medan jag nästan begravdes
av den.

rösten jag hörde allt tydligare

som nästan porlade ut i natten
som en sång

över det isblå månskenet över staden,

nästan imploderade
i sin ensamhet

tryckte den undan precis allt


och skapade den meningslöshet
som runnit som regn över fönster i alla år

in i tunnlarna genom huvudet skavde den

när den försökte tränga igenom

mina ögonlock möttes jag till slut
av den plats

vi färdas runt




Prosa av Lars Gullberg
Läst 308 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-12-30 10:35



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Ljuvligt, en poetisk rymdresa.
2015-12-31

  Nanna X
Kosmisk skönhet.
2015-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg