Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gott nytt magsår!

Med huvudet i sanden och med fötterna i det blå
Undviker jag en värld där gränserna består av taggtråd
Jag försöker begripa men kan inte alls förstå
Bombdåd blir stordåd
Politiker avstår från att avgå
Rycker febrilt efter halmstrån
Stackars politiker girig och snål
Backar konflikter ingen tjänar på
Vit kränkt man, meningslös och utan ändamål
Byter ut mat-depå efter mat-depå
Mot nya större vapenförråd
Monopol på vattenhål
Närapå globalt slagsmål
Fler bomber och nya attackmål
Krigsförklaring hyllas som hjältedåd
Affekterad applåd dränker minsta lilla klagomål
Kväver varje yttring från viskning till vrål
Deras fläckar går inte att tvätta bort med tvål
Dom lägger oss i säckar eller bränner oss på bål
Som du kanske förstår är situationen svår
Till och med här under marknivån
Det finns faktiskt en gräns för vad jag tål
Och det är många som på gränsen går
Ett halvår har blivit ett helt dödsår
Ett helt krigsår utspelades igår
Det är nyår och i snön är det blodspår
Fullt upp för ambulans och brandkår
Polisen undersöker utredning som pågår
Om skotthål i kommande skottår
Borde sammankalla en fredskår
För att undvika ytterligare krisår
Men junior hinner knappt bli tonår
Varje senior dör av öppna sår
Om vi upprepar samma misstag även nästa år

God fortsättning och gott nytt magsår
Ta för dig, det ingår
Så länge konflikterna pågår
Och fortsätter att uppstå
Går vi aldrig levande här ifrån




Fri vers av Dyrbye
Läst 350 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-12-31 00:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dyrbye
Dyrbye