Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brinnande himmel och mousserande vin - Gott nytt år!

himmelen står i gnistrande flammor

ett gammalt välkänt sken

som alla betraktat förr

gatorna de flockas

som flugor till en sockerbit 

korus av gläderop

men min puls är allt du hör

bland rök och vin mousserat

delar vi årets första kyss

skål för oss, för livet

för ett år utan sol och ljus

jag vet jag borde skratta

men orkar inte vara stark

du värmer mitt frusna hjärta

i din osjälviskt varma famn

men snart är det måndag

igen




Fri vers (Fri form) av Erik Gefvert
Läst 710 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-01-01 08:20



Bookmark and Share


    sofiaaaans
Så bra verkligen!
2017-01-22

  Evelyn Falk Möller VIP
God fortsättning på 2016....

Detta konstgjorda glättiga nyårsaftonsfirande med alla glittrande och mousserande tillbehör, har aldrig lockat mig. Det finns en desperation i människornas tillgjorda högljudda desperata skratt en sådan kväll som gör att jag tycker synd om människan.

Fin dikt som jag känner igen mig i.


2016-01-01

    GG
"Himmelen står i gnistrande flammor",
"som flugor till en sockerbit", "osjälviskt varma famn"...

Dina ord är så ...träffande!


2016-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Erik Gefvert
Erik Gefvert