Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mellandagstomhet


Kafébesök i vår tid

Vi for till Österlen en liten runda
och tog en fika på ett tomt kafé.
Det var en aning svårt försöka blunda
för kondishyllans verkliga trofé:

där låg säsongens första fastlagsbulle
och svällde ljuvligt i sitt sockerflor.
Vi bytte blickar, tänkte: Om vi skulle
berika oss med en dylik medelstor?

Så satt vi där med kaffe och mobiler
och avnjöt allt med facebookflöde till.
Vi delade vår stund och våra filer
i salens trevnad, härligt ljus och mild.

På Instagram finns bullen nu att skåda
- fast på min Hälsoblogg lär tystnad råda.

 




Bunden vers (Sonett) av Algotezza VIP
Läst 577 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2016-01-01 16:49



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Bra flyt i rim och rytm. Kanske "en dylik medelstor"?
2016-01-30

    ej medlem längre
Utmärkt lustig sonett rotad i vardagliga erfarenheter. Hade kanske strukit s-et i facebook(s)flöde, dels för att det nog inte är grammatiskt korrekt, dels för att det sätter extra ljus på flöde (fløde!) som är välfunnet.
2016-01-26

  lodjuret/seglare VIP
I tid var måltid är blid. Härlig är vart stilla mål o tid. Härligt är vart rim. Härliga är minnen i god trim. Ro och givande i var tid.
2016-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP