Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hemflyttad dottern sover till klockan 15.00


När ska hon vakna?

Hon kunde ha sagt
om du skriver för mycket syns tandköttet mellan raderna
det är inte attraktivt
men
hon sover bort dagen insvept i julmust
mamman knackar på
inget svar
tandköttet blottas
letar i garderoben efter leksaker
om man menar allvar ger man inte upp
otäckt att hon sover så länge
jag är inte ensam men ändå ensam
huset är komprimerat och soffan väller av kvinnolår inpackade i reklamens pushiga tajts
kniper ögat
att lyssna är min uppgift
våga vägra ge svar
vänta
tandköttet hålls på plats av en pelott för förlängt moderskap
hittar en självlysande docka hon aldrig gillade
byter den trasiga lampan
går uppför backen till insamlingen för ensamkommande flyktingbarn
krusigt hår och pigga ögon kikar ur konsumkassen
frågar vart hon ska
jag svarar till ett annat barn som älskar dig.




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-01-02 12:53



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mångsidig och fint!
2016-01-05

  Mats Edin VIP
Härlig!
2016-01-03

  i af apa
du rör dig så härligt i språket
det gnistar & sprakar som du går
på skaren mitt i solen
2016-01-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Känner igen detta väntande, från länge sedan. Bra skrivet!
2016-01-02

  Marita Ohlquist VIP
Det är mycket man hinner tänka och göra medan man väntar!
2016-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP