Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar 2016, andra dagen.


Vi levande och de döda.

Med förvånansvärd lätthet umgås vi i drömmarna med våra döda.
Undrar om dessa döda också kan förnimma oss fortfarande levande?
I så fall finns ingen gräns.
Fast den finns: vi kan inte sträcka ut en hand. Vi kan inte fysiskt ingripa.
Men vår blotta närvaro har antagligen betydelse. Liksom deras frånvaro.
Tänker någon på mig med värme, känner jag det som en smekning över kinden. Utan att veta varifrån den kommer.
Lika:Sänder jag en död vän en tanke, tar han emot den. Enkelt, utan att tänka över det.
Så kan vi umgås. Så långt ifrån och så nära. Gränslöst....

ue.




Prosa av Ulf Ekeram
Läst 240 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-01-02 17:36

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Sköna rogivande
tankar
2016-01-03

  Åse Tropp VIP
Viktig text den du får mig att tänka.
2016-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram