Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När jag var i Luleå och ställde ut på Konsthallen bjöds jag på isorkester. Hade hellre hört lokala spelmän/kvinnor spela sina låtar...


Luleås Isorkester skaver i radion

Löjets skimmer i kubik
musiken blir ett iskallt lik

Mycket pengar till jippogrej
inga alls till inhemska folkmusiken eller konsten nej

Jag ger isen en röst
säger kapellmästaren som om det skulle vara nån tröst

Tonerna halkar hårda i trumhinnas labyrint
går inte på kommersiella poeters fint

Lär barnen att spela och dansa som förr
locka dem utanför dataspelens dörr!

Annars lekfullhet för miljoner
smälter bort i desperata xylofoner

Instrumenten bli ostämda efter en kvart
kommunledningens ordförande förhoppningsvis i ögonen svart

Experter från Danmark och Tyskland sågar i Luleås is
skattar sig lyckliga och smörar turister på alla vis

För en fläkt från iskungens salar
öppnar politiker och turister sina hjärtan och betalar

Bättre med en orkester på orglar och handklaver
isens sång finns i så mycket mer

Vem vill ha uppstyltade dyra evenemang
behöver Norrland lavemang?

Bjud på era traditioner och världar av snö
lär okunnigt folk leva i vildmark utan att dö

Bjud mig hellre på en tur bland ripor och fjäll
ärligt ska jag Då lyssna och vara snäll.







Bunden vers (Rim) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-01-03 16:11



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Bra kritik skriven i flödande rim. Håller helt med dig! Bättre med folkmusik, som går till hjärtat.
2016-01-04

  Respons VIP
Jag kan förstå din kritik! I en kommersiell värld dras pengarna lätt till spektakulära jippon!
2016-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP