Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sorgfåglar


Ingen av dem märkte
då dörren for igen
av ilskans tårfyllda besvikelse
ut på gatan, rusade dottern bort

bort från dem
då de skrek igen
vilket de alltid tycks göra
med knivafyllda ord, om och om
köttar de sår, in i varandra
sår de aldrig mer
kan ta tillbaka

ändå varsnade aldrig
de tecknen, kring de sorgfåglar
vilka med tiden flockats
och med otaligt vassa näbbar
slitit sig in i dottern
ätande på hennes hjärtas
sista glimmerkorn

i detta ögonblick
likt det släckta ljusets
sista silvriga strimma
tynar det bort, för att ge plats,
att föda, mörkrets
stumma
rum




Fri vers av Micael Axelsson
Läst 380 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-01-04 15:24



Bookmark and Share


  Alysse VIP
Smärtsamma ord där jag kan känna sorgfåglarnas vassa näbbar. Det gör så ont i mig för barnets skull. Så fruktansvärt ont!
2016-01-15

  Marita Ohlquist VIP
Stark text som belyser relationerna i en familj som inte är som de borde vara!
2016-01-11

  agneta pichler
Sorglig historia
Alltför sann
Upprepas gång på gång..
2016-01-11

  [ShadowWalker]
Starka ord min vän
brutna hem som stannar för barnens skull med varandra men som likväl istället trycker iväg dem de så gärna velat skydda, gräl förtär och de små får lida än mer.
Tyvärr en vardag för allt för många...
här fångar du dess kärna på ett isande klart sätt som fångar och forcerar in i en så man känner orden.
väl skrivet!
2016-01-06

    ej medlem längre
Åh... vilken berättelse. Så fylld av sorg och samtidigt med detta mustiga språk. Bravo!
2016-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson