Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Isvak

Se hur snön täcker gatorna
under en kall december natt
efter att förlorade dagar har blivit till år

kämpar emot tröttheten
med alla känslor som återkommer
varje natt
samma längtan

berättar förvrängda sanningar
för att få det att kännas bättre
inte låta dem vinna
eller ge orden kraft

under ljusa varma sommarnätter
till höstens stormiga kvällar
gator täcks av is

idén växer sig stark
men det kräver mod
att gå hela vägen
och visa att de hade fel

ingenting har känts så betydelsefullt
som när rösterna uppmanar
isen krossas
och kroppen omfamnas av kyla




Fri vers (Fri form) av Gina.P
Läst 345 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-01-04 17:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gina.P