Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
uppföljare.


En ofullständig solnedgång

 


Ur det förstelnade landet reste
sig blommor spretiga
för att riva nattens skyddsvall

en bokstavslös överenskommelse
– om att aldrig vända om –
låg nedbruten i den sårade snön

vi hade vridit tillbaka tiden
förseglat sekunder som erinrat Lovisa
om kvinnan som strödde namn i vinden

för mitt brustna eko – en vårdad
skugga över dessa oförgätliga minnen

och årsringen årsringen (runt halsen)
skaver snart igenom
våra oändligheter - jag ber

låt himlens ridå pressa
sin oövervinneliga tyngd
över horisonten.

låt vågor och stormar
sluka oss små.

låt oss förlista finna farleder
i tomheten.

Låt oss. Låt oss förlåtas.
och förstå

 

varför  

varför


en midnattssol brinner
   i vår vinterhimmel

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Silverbjer
Läst 1039 gånger och applåderad av 36 personer
Utvald text
Publicerad 2016-01-06 01:13



Bookmark and Share


  necelit
så otroligt vackert.
2016-05-31

  necelit
så otroligt vackert
2016-05-31

  Ergo Summa
Enormt fängslande och vacker poesi!
2016-05-28

    Shush
Glödande.
Väldigt bra!
2016-05-28

    Sefarge VIP
Dikten "virvlar"
Åt olika håll,
och stilar,men
Håller ihop så
Starkt ändå.
Fantastiskt
Skriftat!
:)
2016-05-27

  träsnidaren
Helt underbar!!!
2016-01-26

  Lars Hedlin
Mycket bra välkommen tillbaka :) kram
2016-01-07

    ej medlem längre
Välkommen tillbaka, roligt att du skriver igen!
Gillar mycket de två sista raderna, underbart i vinterns kalla dagar...
2016-01-06

  SatansSon
bra den här. roligt se du skriver igen.
2016-01-06

    ej medlem längre
-alla gillar En uppföljare...

'och årsringen årsringen (runt halsen)'
inhemsk;
ytterlighet Bravo+
2016-01-06

    tehdog
ja, välkommen återkomst. "en bokstavslös överenskommelse/ – om att aldrig vända om –/låg nedbruten i den sårade snön" är så viktigt och bra.

2016-01-06

  petter rost
Först av allt Sige: tack för att du är tillbaka. Och du är det, givetvis, med besked. Jag känner igen din poesi – samma ibland ogripbara men gripande formuleringar, bilder som visar sej för mej men som jag inte kan vara säker på är du vill visa.

Men detta är poesi! Och poesi är för mej inte till för att leverera nåt alldeles entydigt självklart – poesi öppnar för mej ofta erfarenheter, tankar och visioner som jag inte tidigare har sett i mitt eget liv. Ger mej en ny blick.

Som vanligt skulle jag kunna klippa den ena raden och formuleringen efter den andra – men jag väljer en som nog aldrig kommer att lämna mej:

"låt oss förlista finna farleder
i tomheten."

Tack, jag deltar i det sökandet.
2016-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Silverbjer