Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BELÖNAD PRISAD



Att tala sanning
men ej bli trodd
bedömd, bestraffad
gör ont

Att tala osanning
bli trodd
belönad, prisad
är ont


© Palett




Fri vers av Palett
Läst 448 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2016-01-07 15:48



Bookmark and Share


  Fulbergarn
lika exakt som
poetisk karate
2017-09-04

  Bo Himmelsbåge
Så tänkvärt o sant!

Tyvärr är det så rätt ofta
att sanningen pryglas,
men osanningen prisas!

Salig är den som kan skilja
på dessa två!
2016-01-10

  Ingrid Trolle
En riktig fullträff
bra formulerad!
2016-01-09

  Lindha W Gustavsson
Så fint formulerat, och så sant!
2016-01-08

  ResenärGenomLivet VIP
Händer alltför ofta...bra skrivet...
2016-01-08

  Ljusletaren
Mycket sant skrivet!
Tänker på svensken i FN som talade sanning och blev först fördömd för att sen bli trodd/ kram
2016-01-08

  aol
Tråkigt men sant
2016-01-07

  överlevaren VIP
Mycket bra ordat!
2016-01-07

  Heikki Hellman
Fullträff
2016-01-07

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt bra text!
2016-01-07

  Larz Gustafsson VIP
Verkligen.
Ofta är man dömd på förhand, så vad man än säger används emot en, hur man än säger det.
Sverige funkar så.
2016-01-07

  Kattfot
Så sant! Fint förmedlat.
2016-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett