Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flätor av tid

Vintervinge
sveper över frusen vildäng.
Silverslöjors vida famn
blir snörosor på ödegårdens fönster.

In i fönstersnörosor
en epok sedan länge förliden.
En gammal kvinna
med rynkig kind.
Den ådrade handen
håller ett tummat brev.

Flätor av tid
en ungdomskärlek.
Längtan och löften
på ett bleknat papper.
Med blicken klar
och med hjärtat varmt
sitter hon en stund bland minnen.

En stilla fläkt i junikväll
och en blommig sommargardin.
Blåa blickars möten
och doften av ett leende.
Dubbla hjärtslag tillsammans.
Jag vill att du ska veta.
Jag följer vart du än går.

I allt det som återstår
dansar skuggor i skymningen.
Vintervinge omfamnar tystnaden.




Fri vers av Änglaögon
Läst 723 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2016-01-08 18:19



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Njutvacker äkta poesi som flödar!
2016-04-19

    ej medlem längre
Så vackra bilder du målar upp i denna
2016-01-23

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Underbart diktat! Vemod och längtan känns genom dina ord
2016-01-22

  Lars Hedlin
Så vackert skapat :)
2016-01-17

  Linda CH VIP
En alldeles extra vacker och vemodig dikt! Ett bokmärke såklart!
2016-01-12

  Bo Himmelsbåge
Vackert sveper vintervingen
över tidens fönster...
där frostrosorna viskar om
svunna minnen...
2016-01-10

  Lindha W Gustavsson
Suck så underbart vackert - men du vet ju redan hur mycket jag tycker om din poesi.
2016-01-09

  stig wikman
VACKER POESI.

KRAM FRÅN SW.
2016-01-09

  Hanna Mari Wallin
oj här har vi något innerligt varmt så vackert i sitt vemod

Tack
2016-01-08

    ej medlem längre
Underbart vackert..
2016-01-08

  ResenärGenomLivet VIP
En mycket vacker dikt...läser och minns...
2016-01-08

  Maud Louise
Det var verkligen en mycket vacker dikt! Väldigt njutbar läsning...
2016-01-08

    ej medlem längre
Läser och njuter av denna vackra dikt.
2016-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon