Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara en tanke...om en möjlighet


När vi ej längre har tid

för våra äldre
och det saknas ekonomi
för att uppnå en värdig ålderdom

tänk då
om man kunde införa
Omsorg av äldre
OAÄ
då skulle man kunna få den tiden
att ge den extra guldkanten till sina föräldrar
laga mat, fika umgås
att få vara där inge den trygghet och kärlek som man själv
har fått av sina föräldrar


precis så som det finns för våra barn
VAB
Vård av Barn









H.M.W copyright 2016




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Hanna Mari Wallin
Läst 584 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2016-01-09 09:43



Bookmark and Share


    Marica Dahl
Klockren idé, verkligen! Den där extra guldkanten på tillvaron har mer eller mindre helt försvunnit på våra äldreboenden. OAÄ är något jag gärna skriver under på!
2016-01-10

  StinaJ VIP
En verkligen god tanke du förmedlar. Ord att ta till sig och lära av.
2016-01-10

  walborg
En strålande tanke faktiskt - VAB och OAÄ där staten går in och gör det mera möjligt
2016-01-09

  louisegirl
En så bra och fin tanke <3 skulle verkligen behövas
Fint skrivet!
2016-01-09

  Blomma-Stjärna VIP
min son, boende i Prag, sa mig att i Tjeckien, finns något liknande barnbidrag, för vuxna barn som tar hand om sina föräldrar
2016-01-09

  Maud Louise
OAÄ - älskar medkänslan i dina ord
2016-01-09

  överlevaren VIP
Gillar, bra text och tanke!
Självklart ska det finnas tid och möjlighet att ge äldre kvalité i deras omsorg.
2016-01-09

  Valter Örn VIP
Bravo ! En mycket angelägen text. Sedan tjänstemannaansvaret togs bort 1975 så finns det knappast någon som bryr sig om något eller någon här i landet längre. Här finns mycket att diskutera.
En positiv sak t.ex här i Stockholm är Stiftelsen Äldrekontakt med fikaträff och transport en gång i månaden. Hålls i gång av volontärer.
2016-01-09

    ej medlem längre
Applåder och bravorop...du skriver medryckande och klokt.
2016-01-09

  Lars Hedlin
bra och stark .....måste bli en förändring ..kram
2016-01-09

  Niliboy
Ja, visst sund idé. Själv önskar jag att jag får bo hemma så länge, länge....
2016-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Hanna Mari Wallin
Hanna Mari Wallin