Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hälsa Mary Shelley

det finns en obestämbarhet som darrar

på randen till ett nyfött universum

jag ser ögat öppnas mot en annan himmel

en nyfödd framtid frihetsfödd medan

julgransfoten kramar liket av en gran

mellan husens tigande fasader

skrider blänkande maskiner

fantomer i en silverdröm

stålskeletten blir till valar

med andedräkt av artonhundratal

vindarna vid gatans slut leker med mitt namn romantikens häxor skrattar

när malströmmen tar form

i förtvivlan flaxar råkflocken

genom det sista vilda ljuset

som rusar upp och flyr

ur det stora svarta mörkrets hatt

neonlandskapen glöder under öppna himmelshål

civilisationens tysta gift har genomträngt all mark

och tystat parningsropen

morgonbäckar blir till nattvatten

glömskans brunnar leder ner

till förflutenhetens slätter

där undergångens ritual

för kanske allra sista gången

ännu en gång besvärjer döden

det finns en obestämbarhet som darrar

på randen till ett nyfött universum

jag ser ditt öga öppna

mot en annan himmel




Bunden vers av svernbygrabben
Läst 291 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-01-09 12:22



Bookmark and Share


  Cadena
Väldigt suggestivt.
2016-01-10

  i af apa
julgransfoten kramar liket av en gran

sån´t älskar en apa
som jag!

bravo! håller med herr um.
2016-01-09

    ej medlem längre
många godbitar!
gör den Hel :)
+
2016-01-09
  > Nästa text
< Föregående

svernbygrabben
svernbygrabben