Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration; Edith Södergrans Dagen svalnar...


Dagen bränner



som sjöng jag ur fukt 
ännu inte ur människan
ty min kropp i tidvatten söker sina fötter
att rota
sin stängel att sträcka, sin hunger mättad
utan liv eller död
Edith, Edith
i vems sällskap skall vi dricka
med vilken svärta skall våra armar tröstas
hur skall ord ur kött vinna laga kraft och synlighet
skall vi stampa sockret ur öronen och ropa Spatziba idioter över hustaken
skall vi finna kraft ur röd jord 
ja, vi skall
för vår skull Edith, och för de sköra ordens galenskap












Fri vers (Fri form) av AgnesP
Läst 444 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-01-10 10:29



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Edith berör och uppmanar oss fortfarande att vara sköra och starka, vackra.
Din dikt rör en speciell plats i hjärtat.
2016-01-11

  Zachrisdotter
Underbar...
Edith har en särskild plats i hjärtat på mig
sen mina tonår och du påminner mig och berör!
Som om jag förs dit till er!
2016-01-10

    ej medlem längre
Varje rad berör!
2016-01-10

  Stefan Albrektsson
Ahh! Kraftfullt!! Ett poetiskt manifest: Ja, låt oss stampa sockret ur öronen och ropa spatziba idioter och lyfta fram de sköra ordens galenskap med stolthet!
2016-01-10
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP