Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett avslöjande: en vision.


Apokalypsen.

Raukarna på Gotlands stränder ropar över haven
till Påsköns stayer,
som med slutna munnar sjunger mot
Akropolis` vittrande skulpturer,
som i sin tur vinkar
och för sången vidare.

I Egypten vänder sig mumierna
sömnigt i sina gravar.
Och pyramiderna darrar och dånar.

Afrodite simmar med Näcken
Tor lånar ut sin hammare till Zeus.
Korparna på Odens axlar kraxar
om gudarnas pakt:
Det skall vara slut med människornas ondska.
Allt skall börja om.
Fred skall råda mellan allt levande på jorden.

Ty så har gudarna bestämt.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 213 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-01-10 18:24

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Vilken härlig dikt!
Vilken schvung i den!
Fred ska råda mellan
allt levande på jorden!
Det kan inte sägas bättre!
Bokmärker!
2016-01-11

    Sefarge VIP
Om man bara lyssnade till Fredens Gudar
Skulle det vara mycket bra
Här på Jorden!
Men Vapenkrämarna skulle gråta!
Mycket insiktsfullt
Skickligt Skaldat!!
:)
2016-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram