Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Sonett" - Ravinen runt



Så såg jag låg, en våg av lågans lykta
intränga sänkt till skrymslets slutna skreva
och åter höjdes handen trött att treva
och åter föll ett ljus mot land förtryckta.

Det samlar kraft i lysterns ringar lyckta,
jag ramlar runt, jag famlar mot dess reva,
och vill ej dö, men vill ej vilsen leva,
ravinen runt, jag ser dess springor flykta.

Ravinen runt jag ser ur slutna springor
hur ljusspiraler följer höjdens örnar
att dölja glömd, fördömd i höljets avgrund.

Så ser jag åter blossets blonda slingor
då ner mot jord de vildas vingar törnar,
jag gräver grav, jag lever slav till avund.














Bunden vers (Sonett) av anathema VIP
Läst 388 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-01-12 21:10



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
Ravinen runt jag ser ur slutna springor
hur ljusspiraler följer höjdens örnar
att dölja glömd, fördömd i höljets avgrund.

mästerligt!
2016-04-18

  RitaBrunner
Nog var Fröding mörk men du är mörkare. Säger jag beundrande förstås! En glasklar sonett av stora mått! Bravo!
2016-02-22

  OmE
Snyggt. Som en dystopisk vokal bakelse i munnen.
2016-01-14

  Stephie
Rikt med melodi, denna text beskriver ändå en svår och kämpande stund. Begåvat!
2016-01-13

    ej medlem längre
Välskriven sonett med flitigt flätade assonanser!
2016-01-13

  Arne Ugglemosse
Rekord i ord vid slagna slavars gravlund.
Åt läsarluskarn en behaglig skavstund,
att spåra strimmans stril som slag vid Stralsund.
Nu åt vår lyktgestalt en lycklig nattblund!
2016-01-12
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP