Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barndom


väl värt att minnas stunden
när leendet ständigt nöjt
dinglade med 
bistucken fot o rabarbersaft
fylld av sommarbrisens nyklippta gräs
sedan duckade undan
sönderkramande mor
och pannpussande pappa
låtsat jagad
få smita ut i mera lek
att fånga eldflugor
om natten

väl värt att minnas stunden
från äventyrens skrämdskrattande röster
på flykt från bondens hyttande hand
åt spridda håll
genom rågens gyllene fält
och fickor fyllda
med glödande äppelskatt

väl värt att minnas stunden
vid hemstadens tångklädda strand
då vita linneskjortor, täckte rödsolig rygg
panikslaget sprang
efter pannpussande pappan
uppmuntrande rått bröder två
i viskad röst
hälla krabbfångst
över sönderkramande modern
som solsov
på sanddyns gnistrande kudde

väl värt att minnas stunden
när kliande händer
som hölls vaken
av myggmoln och knottkli
till pannpussande pappans
starka snarkning
smög ut för att lyssna
dikta

          - lystrade sjöns vaggande vatten
          och vassens nynnande om natten
          tills pojken morgonsol
          väckte älvors daggfödda barn
          på gräs, löv och blommor

ja, nog är det väl värt
att minnas dessa stunder
då jag droppar barndom
i min morgons första kopp
med kaffe




Fri vers av Micael Axelsson
Läst 520 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-01-12 15:23



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Drömmer mig bort i dina nostalgiska ord och texten leker i min själ!
2016-02-17

  Marita Ohlquist VIP
Läser och njuter av din lyckliga barndom!
Önskar att den varit min.
2016-01-12

  aol
Så väl skaldat och och väl värt att minnas när barndomsfötter trummade mot jorden,
2016-01-12

    ej medlem längre
Härligt formulerade minnesbilder som "bistucken fot o rabarbersaft". Jag håller med dig, allt det där är ju väl värt att minnas!
2016-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson