Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.aftonbladet.se/kultur/article22059504.ab


Glöm inte mata fåglarna!

 

 

Glöm inte fåglarna som är så hjälplösa, som hemlösa hundar i Europa.

Dessa fåglar är ända ärliga våra vänner som vi hurrar oss med,

Här väntar på att sjunga in den glada våren på kanten och toppar av buskarna.

 

Det var tätt vid ingången till stadens silhuett,

förr och nu en kall vind upp till minus 20 grader.

Stockholm bygger på höjder med sina sopor upp till himlen.

Utanför mitt fönster intill den stora vita siren busken människor har samlad på alla sorter stolar, symbolisk installation som jag vet vad handlar om till våren, Sverige går i ombyte regering. 

 

Nedanför racketen träd i markanfall är roliga klipp från en vintersaga.

fåglar omcirklar dem, viskade till

 Varje liten man som passerar över.

Var inte rädd för åka tåg.

Menar fåglarna revolutionens tåg?

2016-01-15 11:11 fredag den 15 januari 2016;




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 407 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-01-15 11:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP