Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FLERGÅNGSFÖRETEELSE

Mina händer har svalnat
De ekar tomma
då vårt fingerpussel
inte längre passar

Du var den enda som kunde noterna
till min inre vansinnesorkester
Och ännu gömmer du dig
i mina undertexter

Konstpaus

När musikstycket tar slut
Kan jag inte fortsättningen

Jag upprepar gamla strofer
säger åt mig själv att
repetitioner av det förflutna bara är
En engångsföreteelse

Men det är en flergångföreteelse

Jag kapade mina vingar
Tillät mig att störta
Det var nu eller aldrig, du eller aldrig
Men nuet och duet försvann

Platt fall
ner
i avgrunden

Trodde mig aldrig finna förmågan
att återuppstå

Men jag har börjat se gnistor
I omvärldens varma lågor

Kanske kolen ännu glöder
i mina händer
som brukade brinna




Fri vers av Tess R
Läst 531 gånger och applåderad av 24 personer
Utvald text
Publicerad 2016-01-15 14:46



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Intensiv och vacker dikt om att falla djupast mänskligt. Gratulerar till guldstjärnan!
2016-01-30

  lodjuret/seglare VIP
Det är ju det jag säger, man känner igen poesi när man ser den. Den är som smulorna kvar på frukostbordet. Man kan ännu tycka sig känna dofterna, tycka sig se dukningen inför festen.
2016-01-30

  Mannen från Tabor
Fantastiska ordvändningar med händerna!
2016-01-29

  Robin V
Mycket bra!
2016-01-27

    tennsoldatocheldvakt
sätter ord på något jag gått igenom. starkt.
2016-01-27

  rimbaudesque
"Du var den enda som kunde noterna
till min inre vansinnesorkester"

Fantastiskt.
2016-01-27

  Larz Gustafsson VIP
Underbart detta med vansinnesorkestern!
Jag har också en!
2016-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Tess R
Tess R