Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lätta fötter mot nya nätter

Han lindade ett utav sommarens grässtrån runt hennes ringfinger.
Gräset rätade på sin rygg och slingrade sig från flickans fingrar.
En ring på flickans finger var lika onaturligt som ett vajande strå, friskt av liv, spänst i varenda del, att sitta lydigt på hennes finger.
Lika svårt för flickans blick att vila i ett ynka par ögon. Det finns ju så många att drunkna i.
Som att sitta stilla vid blott en mans arm, för att varenda famn värmer olika om natten.
Detta fick han se till sin sorg.
Hur hans kärlek virvlade bort den kvällen.
Lika svår som vinden själv att hålla fast.
Reste sig från marken och borstade av sin skolavslutningsvita klänning.
Reste sig och gick, varken fylld av ånger eller ondska.
För det unga hjärta hon nyss krossat.
Lätta fötter mot nya nätter.




Fri vers av LillaLovis
Läst 308 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-01-15 21:29



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
flickan bör i frihetens lov gå, njuta av värmen från var arm, hon så önskas få

för alltid i frihet, för alltid i värme, men alltid i trygg kärlek
2016-03-16

  Mia Popiana
Snygga alliterationer i titeln. Och mycket passande. Bra där!
2016-03-02

  Respons VIP
Friheten är viktig att bevara. Bra formulerat!
2016-02-10
  > Nästa text
< Föregående

LillaLovis
LillaLovis