Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Medelhavets gravar


I varandras huvud

Ro i land
och kom

Det är
ännu inte mörkt
så du hinner

här finns allt
du behöver

såg en stjärna
nånstans

när jag åkte längs vägen

den flashade till
en sekund

såg hur det fladdrade
på flaggstången

det kom en vindpust
det som skulle växa till en storm

tänkte en
lång stund
när nattmörkret
föll, mörkret
tänkte också
på samma sak

vi var i varandras huvud
Det är drömmar

som en dag ska slå in
de är varandras tid

tillsammans

en liten sekund
i evigheten

på den där sjön
där ute

och skorstensröken
över himlen som steg

och klockan
som hela tiden stått still




Prosa av Lars Gullberg
Läst 212 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-01-15 22:06



Bookmark and Share


  Nanna X
Älskar hur du hittar bilder för hur allt hänger ihop: stjärnan med flaggstången, vindpusten och människornas drömmar...
2016-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg