Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Den enda makt vi bekänner oss till


Jorden dricker våra döda Blir aldrig otörstig
ett barns slaka lemmar en åldrings pinntorra kropp
tunna blå läppar som en gång varit kyssta svullna
men det var längesen
Endast inför kärleken står vi maktlösa

Jorden är frusen. Travar våra kära som ved
bränsle till nästårs gräs
Inför kärleken står vi maktlösa

Havet sväljer våra älskade. Minnet av dem
städerna begraver deras minnen i aska och rasmassor
den brända jorden ska en gång blomstra av minnen
men ingen vinner kriget
Endast inför kärleken står vi nakna. Maktlösa




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 515 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-01-17 12:33



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag bekänner mig till Guds makt - mot alla odds.
NATO kommer jag aldrig att bekänna mig till. Inte heller EU.
2016-02-09

  Magdalena Eriksson VIP
starka staplar ...
mycket får vi av levande och döda
2016-01-22

    Tea Alex
Åh, vilken stark text! Inför kärleken står vi maktlösa. Precis så är det ju. Tack för att du la upp den här texten. :)
2016-01-20

  walborg
Starka bilder om kärleken och döden
2016-01-18

  Ingela Svenson VIP
En stark och obönhörlig text!
2016-01-17

  Eva Langrath VIP
Berörs av orden som går rakt in i mig.
2016-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger