Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
troligen inspirerad av en itatliensk fresk.


En ängel på gatan.

En liten snuvig man
klädd i vit trenchcoat
står på gatan i regnet.

Kommer från kylan.

Vill varna människorna
innan det är för sent.

Ett barn på femte våningen
ser ut genom fönstret.
ropar:
" Mamma, pappa, det står en ängel
på gatan.
skall vi be honom komma in?

Han fryser."




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 212 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-01-17 15:28

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En starkt berörande
dikt som visar barnens
naturliga empati.
2016-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram