Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Även om jag skulle dö på kuppen.

Hata aldrig mig när jag dör och heller aldrig när jag lever.
Det är det hemskaste någon kan göra.
Det måste finnas mycket som leder till hat.
Det var en man som gasade över 2 miljoner människor för allt hat han hade
Men vad var meningen och var kom hatet ifrån?
Vi andra förstår ingenting. Vem skulle någonsin fatta och förstå?
Jag kan ju inte förstå varför du dör i mitt ställe när
jag offra allt för mina vänner och resten utav världen.
Vad kan jag göra mer än att vara hjälte för en dag.
Även om jag skulle dö på kuppen.
Skulle jag inte bry mig eftersom den andres liv är värdefullare än mitt.
Ni andra som inte tycka så förklara för mig varför ni inte tycka så?
Alla är liksom lika mycket värda men allting är ju bak och fram.

Ingenting som varit är sådant nu.
Allting är så annorlunda än vad det var innan.
Vad hände med alla minnen? Allt jag minns från en annan tid?
Ingenting blir detsamma igen. Dom dagarna är sedan länge förbi.
Sedan länge döda.
Så mycket både du och jag ångra medan andra saker vi inte ångra och vill tillbaka till.
Jag älskade dig men det var då och minnena finns alltid kvar det lova vi varandra.
Glöm mig aldrig när du dör. Dör du före lova jag aldrig glömma dig.
Det kommer jag aldrig att göra. Ni fanns alltid där. Ni som då fanns där. Och jag fanns för er.
Jag försökte verkligen finnas för er allihopa.

Livet är komplicerat. Den som inte erkänner det må vara falsk eftersom det är precis vad livet är. Hemlighets fullt och underligt.
Man träffa på så många olika människor i vardagen och alla minns man såklart inte.
Men de flesta finns där.
Som pojken häromdagen som egentligen var flera år sedan som inte fanns någonstans
men ändå var han där.
Jag såg han överallt tills en dag då han faktiskt. Försvann. Var det bara jag som såg honom?
Jag må inte vara galen för jag vet vad jag såg.
Och han levde i mitt medvetande.
Och jag tror han har de bra där han är idag.
Må alla vara lyckliga och må alla vara vad de vill.
Ingen har betydelse för dom som är döda sedan länge.
Alla minnen från personen går i graven när de dör.
De som förmår sig att skriva ner alla minnen i en så kallad bok må vara kloka.
Jag gör de fortfarande.

Arnela Arre Kurbegovic (2016 – 01 – 18)




Fri vers av Arnela
Läst 221 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-01-18 13:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
så klokt skrivet!
2016-11-02

    ej medlem längre
Bra text.
2016-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Arnela
Arnela