Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
läser mer Svetlana


flicksoldater

de avklippta flätorna piskar till mitt liv som aldrig sett
en söndersliten människa
flickorna som gick ut i krig
ser ringen när jag läser
ringen av flicksoldater kring den som fått permission
hur de luktade i tur och ordning
drog in doften av mamma och vedspisen och piroger och en bäddad säng
som ett brev var hon utan flätor i sin uniform

jag läser och drabbas av hemlängtan jag också.




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-01-18 21:18



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
VERKLIGEN STARK KÄNSLA I DENNA
2016-01-19

  Mats Edin VIP
Bra, också läst och håller med:))
2016-01-19

  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande text!
2016-01-19

  ULJO
Otroligt sjävutlämnande och starkt
2016-01-19

  Stefan Albrektsson
Otroligt starkt och sinnligt skrivet! Och jag är inte förberedd på kraften som aktiveras i 5'e raden och framåt - det är skrivet med en sådan närvaro att det blir härvaro!!
2016-01-19

  Respons VIP
Det är drabbande läsning och det märks i din dikt.
2016-01-18

    ej medlem längre
skarpt Grå!
med stor åverkan+
2016-01-18

  Nanna X
Aj kände draget i flätan...
2016-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP