Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


EFTER ATT DET OLIDLIGA REDAN INTRÄFFAT

De övervintrande synvillorna
vill se olösligt och oförklarligt
åt sin innehållslösa existens.

Det är säkert oväsentligt, men vet;

Latheten är den tröstlöses tårar!
Avunden nekar rättvisan frihet!
Hatet är kärlekens enda försvar!

Naivitet ger, förr eller senare,
tryggheten sin allra säkraste motsats.

Fåfängan, den aldrig sanna,
genomtänkt med klenaste vett
ge kort och bakslug livsvilja,
var sparsmakat nöjda därmed…

Tänkandet,
blir ovidkommande utan handling;
kuvat, hämmat, inställsamt födkrokat.
Men, inget verkligt val finnas innan…

Ointagliga gömställen pålade spruckna tankar;
tillflykterna att passivt och frånvänt vända bort livet,
efterlämnande korthusen i ett hjärtlöst töcken kvar.


De gnidna och snåldumma hade rätt:

Vittjade fickor är nöd och död vän…




Övriga genrer (Satir) av 1 SIGFRIDSSON VIP
Läst 442 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-01-19 13:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1 SIGFRIDSSON
1 SIGFRIDSSON VIP