Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag mår bra nu.


Till min pappa 3

Jag har accepterat det nu

att du inte älskade mig

inte på det sättet

en normal förälder

älskar sitt barn

 

Jag har accepterat det nu

att du inte såg mig som ett barn

utan som en tillgänglig kropp

en kropp att våldta

en kropp att misshandla

en kropp att nyttja

för dina egna behov och begär

 

Jag har accepterat det nu

att du inte såg min potential

min längtan och min drivkraft

att du inte ville se

det andra fäder skulle ha sett

 

Nämligen mig

 

Jag har accepterat nu

att vi inte har kontakt

att jag lever mitt liv

utan en närvarande far

och jag lever

jag andas,  växer och

planterar solrosor av hopp

i min själs trädgård

 




Fri vers av Tea Alex VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-01-20 11:39



Bookmark and Share


    Evert Adamsson
Dina tre dikter till din pappa är gripande. Genom en märklig tillfällighet läser jag just nu en roman av Marianne Jeffner, som heter Vargens mjuka tassar, och som berör samma ämne. (Bonniers 1994).
2016-01-25

  Marita Ohlquist VIP
Ryser när jag läser din text.

Befriande med hoppet i själens trädgård.
2016-01-20

  Maud Louise
Det gör verkligen ont att läsa dina starka dikter! Må solrosorna i din själs trädgård föröka sig och växa sig stora, vackra och starka!
2016-01-20

  Nanna X
Otroligt sorgliga och starka dikter, I - III. Ingressen ger hopp!
2016-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Tea Alex VIP