Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är inte Det( Ett Jehu)?

Det har hänt fler än en gång nu, det är ett Jehu.
(Jehu, stavas det med stor eller liten bokstav? Har det någon betydelse för innehållet av ordet?)

Samma nyckel trillade åter ner.
Du.
Jag vill säga Du, till mer än människor och djur.
Du! Liksom ett Fy?
Ett Jehu?

Samma låt går i mitt huvud ständigt och jämt,
Jag tycker inte om låten, men det gör kanske min hjärna?
Det Biologiska?
Det Biologiska är märkligt?
Är inte det ett Jehu?




Bunden vers av Mim
Läst 174 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-01-20 19:01



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Substantivet jehu stavas med liten bokstav, men det kommer från ett egennamn.
Det var en man i Bibeln som hette Jehu. Han for fram, liksom. Därav substantivet.
2016-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Mim