Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
SOMMAREN ÄR HÄR


Se där flög din stråhatt iväg



Vilka fåglar, vilka kobbar
vilka fantastiska vindar, oskiljaktiga och samstämmiga
slår de an en virvel över kanalen.

stryk ut din hud över din kropp och sträck ut dej i hängmattan

knuten mellan kyrktornet och himlaporten
och andas där mellan och gunga lätt fram och åter med saft av fläder
dukat på en filt av slöjmoln tätt intill

låter du fartygen passera utmed inloppet
vinka tillbaka snett över viken där prickar av enmotoriska fritidsbåtar guppar som genomskinliga bubblor av syre över vattenytan

sedan kan du skriva några rader på detta vykort
Du skriver : Vilka fåglar, vilka trumvirvlar
Vilka fantastiska vindar, oskiljaktiga och samstämmiga
slår de an en virvel över kanalen

Se där flög din stråhatt iväg




Prosa av Lars Gullberg
Läst 268 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-01-27 12:27



Bookmark and Share


  Minkki VIP
bokmärker direkt! efter den euforiska början, 'sedan kan du skriva några rader på detta vykort' - och upprepningen. Du kan verkligen det där med flygande och djup!
2016-02-02

  Lovisa Lindbom
Ja men ser det framför sig. Får känslan av sommar. Längtar.

2016-01-30

  Nanna X
Haha vilken skön sommardröm i januari, jag känner brisen :-)
2016-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg