Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


En appel och påminnelse om vikten att rätt vägleda, uppmuntra och värna individer och att lyfta varandra till fruktsam mångfald.


KONSTIG? GALEN? -Ja visst! OCH DU ÄR BÄST!

Uppenbarelser.

Visst är är vi flera som fått uppenbarelser? Du vet när tiden plötsligt böjer sig och som en blixt från himmelen så slås vi av en insikt. En Aha-upplevelse. Det kan vara i form av ett sk paranormalt fenomen eller bara en kreativ process som tumlandes i bakhuvudet hittar sin rätta bana.

Vi kan välja att dela dessa djupt personliga upplevelser om vi är extroverta eller av annan anledning vill kommunicera och delge. Vissa gör det av exhibitionism andra av ren välvilja, för det är förlösande att läsa skrifter som kommer från de med fritt sinne och öppna hjärtan.

Inga konstigheter utan fri Access till det där fina som finns längst inne i var och ens innersta vrå, i vår heliga hjärtkammare. Du kanske har hört det religösa uttrycket: "gå in i Din kammare och be" det är en mystikers väldigt kloka ord, och jag tar mig friheten att via svenska språket tolka det som Hjärtkammare. Dvs att vi i kontemplation, tystnad, meditation går in i vårt innersta och där ber...
Enligt vissa mystiker finns det bak i hjärtat ett center och Om vi kan fokusera dvs rikta vårt medvetande dit så är det här vi vaknar och växer, det sägs att mirakler även kan manifesteras härifrån...

Jag har fått många vackra uppenbarelser, både en stund av genialitet och som det vi kan kalla närkontakt med andra dimensioner.

Jag kan bara nämna att den kärleken vi finner då vi möter en skir transparent Ängel för alltid är något en bär med sig... Allt är inte vad det ser ut att vara.

Vår verklighet upplevs helt klart med olika ögon och vi har våra olika referenser som påverkar hur vi varseblivning vår omgivning. Själv har jag ADHD, vilket jag inte ser som en funktionsnedsättning, utan som en funktionsvariabel och i alla fall i mitt fall en gåva. Jag har döpt känslan i denna gåva till
A
Divine
Higher
Determination

För det är så med denna variabel så har vi generellt svårigheter att överblicka större ytor samtidigt, utan vi växlar istället vårt fokus på olika punkter, men blixtsnabbt och fram och tillbaka. Detta tröttar ut våra hjärnor, och vi är oftast lite matta och överkompenserar det med att skapa, för våra hjärnor är oftast så kreativa. Vi tänker oftast inte linjärt eller kronologiskt, utan mera i spiraler och looper. Vi får lätt associationer och kanske inte alltid har en röd tråd. Där kan vi varligt behöva ledas tillbaka till huvudämnet OM det är angeläget. Vi med ADHD har inget handikapp med en stödande omgivning. Öppenhet är därför viktigt från alla parter.
Många mera linjärt inriktade påpekar t.ex på nätet i speciella trådar: "Off Topic" det är dessa ordningens väktare som provoceras om vi går utanför kärnämnet. Det finns fördelar med distinktion, dels kan ämnet och kunskapen inom denna bli komplex och dels kan de med vag självkänsla eller hög intregitet hålla sin person utanför men ändå delta i informationsutbyte och sociala gemenskaper.

Själv blir jag väldig irriterad på sådana uppmaningar, för jag tror det är i de kreativa krumsprången, i associationerna, ju galnare ju bättre, genialitet bor.

Däremot uppskattar jag om idéen, likt andan i en brainstormsituation, där vi frikostigt bollar och öser ut idéer tillsammans utan att kritisera, tas emot med respekt och bekräftelse och så sen kan vi vänligt föra oss tillbaka till det aktuella grundämnet som var avsikten att samlas kring och dryfta..

Jag önskar således mindre regiditet i det offentliga rummet, på nätet som IRL. Mera frisinne och mindre konformism och som jag ser det: trångsynthet.

Jag vill vidsynthet. Jag är själv hämmad, begränsad full av idiotiska präglingar från mitt sociala och kulturella arv och jag har fördomar. Därför jobbar jag idogt med att vidga mitt medvetande och med karaktärsdaning. Jag önskar också att fler jobbade med sig själva. Att hade t.ex alla jordens män - och även kvinnor - haft styr på sina könsdrifter så hade inte kvinnan kvästs och fått backa flera steg och som i vissa länder gömma sig under stora stycken tyg för att gå (någorlunda) fredade.
Kvinnofrid är centralt. Utan kvinnor inget liv.
Att värna varandra oavsett vi är barn, kvinnor eller män tycker jag är en vacker grund, i denna grund bör finnas välkomnade av mångfald.

Mångfald berikar - enfald urarmar.

Här berikas och berikar vi varandra med sköna tankar. Vi befruktar varandras konst.
Här är det om skrivande, poesi och våra utställningar. Om skapande.
Jag läste en stark berättelse av en av våra flitigaste kvinnliga skribenter här på poeter och det hon berättar är väldigt starkt..

Hur hon av en lärare i svenska blev så hårt kritiserad av en ödesdiger fras att det hämmat en stor bit av hennes vuxna liv... Idag är hon en helt briljant författarinna och en frigjord Quinna med ett självförtroende i ordet och om kvinnans kraft att vi kan betrakta henne som en ikon för kvinnans inte bara frigörelse utan även upphöjelse...

Hur kan en lärare säga så? Hur kan en lärare sparka på ett geni? En ung flicka, vår blivande nationalskald kanske?
Ska inte lärare stötta det starka så det får blomma, och nära det svaga så det tar kraft? Lyfta sin elever?
Näe usch,
denna vikare sänkte en ung fantasifull Quinnas självförtroende. Men Valkyria är tillbaka nu och hon är det med besked!
_____________________________________________
Läs den gripande storyn här.
https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1932356
Du skriver väldigt konstiga texter - av Valkyria-Fatale
_______________________________________________
Denna kloka, konstnärliga och vackra Valkyria - skön inifrån och ut - Hon fick igång mitt flöde och jag responderade så här:

"Du är en fantastisk skribent...

Jag känner igen det där att mera konventionella upplever det främmande som "konst"igt som det vore något negativt... Det okända skrämmer många.. Konst ska och behöver inte alltid vara lättserverat eller begripligt..

Min svensklärare tyckte jag var svår att förstå då jag skrev om multidimensionella resor, och det gjorde att jag förstod att det som är självklart och uppenbararar sig mer och mer för mig och andra lite mera spirituellt öppna, är helt okända vatten för andra. Hon gav mig en skön provokation att försöka bli mer begriplig bara, eller så kan jag tillåta mig att vara mystisk och svårbegriplig för "massorna" de som är lite mer initierade kan ibland vara de som adresseras.. Vi kan ju inte alltid tala till barn på barns vis. Ibland behöver vi vara på "hemmaplan" i tanke, ord som känsla.
Det tar DÖD på en om en ska anpassa sig till andras medvetandenivåer och livsstilar..

Vi är alla de vi är och ska vara just då...
Min lärare som tyckte jag var svår att förstå, och hon var bra i övrigt, kritisk och sträng var även mkt entusiastisk och tyckte jag borde bli resecent och tyckte att ja (trots min enorma talskräck) höll ett fantastiskt muntligt anförande om en av mina bästa böcker jag läst: Skrattmänniskan av Victor Hugo...

Att trollbinda en hel klass var inte svårt med en sådan story.. Och den var verkligen konstig. Hela historien fullkomlig bisarr, men en sådan fantastisk parodi på livets falskhet och dubbla budskap.. Ååå en sådan kärlek i denna story. Den är så vacker Valkyria. På riktigt vacker, om Du inte läst den läs den...

Jag är nu mera stolt över att vara konstig, för konsten är i mitt blod, orden i mitt hjärta och i min själ, färgerna, rymderna bärs av kärleken till själva skapandet som behöver vara fritt. Jag är konstigt och härligt sunt galen...

Jag var rädd att vara galen, då jag fick en psykos då jag var 17 år (pga jag var så ojordad, vilse och alla andliga portar öppnades inklusive paranormala fenomen, så jag blev rädd, rädd för andar och krafter, så jag brast) men jag blev frisk på några dagar (från något de sagt till min Mamma kunde bli obotligt) tack vare superfokus och uppkoppling till ett högre kärleksfullt ljus och bön...

Bönens kraft är enorm..
Men hur som helst jag tappade kontrollen, från att ha slutat leka med dockor då jag var sex år med orden "detta är ju barnsligt!" och att ha varit barnet som tröstade vuxna lillgammalt till att så "tappa sig" - och då innan, och i kulmen göra de mest bisarra saker i västvärlden (i Indien hade en del varit helt okay) var en personlig prestigeförlust..
SKAMMEN följde mig hela livet, ungefär som Din känsla, denna förbannelse Du berättar om...

Så tills en dag, jag IRL träffar en väninnan jag knutit djupa band med via Facebook, vi hade upplevt djupaste kärlek, telepati och jag var med i etern då hennes fina mormor dog och gav lite budskap. Och hon kände in min själ, ja vi hade kontakt på riktigt... En av alla mina fantastiska och spirituella vänner. Hon är så spirituell som få är, Jesus vilka gåvor redan sedan hon var baby. SOM HON MINNS!!!
Okay, Hon jobbar nu i alla fall med barn, stöttar barn och på fritiden stöttar hon interner, går på besök i fängelser, deltar i gruppsamtal som en medmänniska. Hon är en sann kärleksfull ängel. Känslig, varm och mjuk och vardagsklok, ingen djupare person, inte alls intellektuell, bara snäll, äkta, varm och klok och fri i skapandet och att våga. Hon får barnen att VÅGA spela teater och ta ut svängarna.. Hon bara är skönt för konsten, leken, värmen, livet...

Jag sa till henne: "Jag har Alltid varit så rädd för att vara galen".

Då svarade hon:
- Och jag har alltid varit så rädd att vara normal!

Och då Valkyria min älskade underbara Drottningsyster så full av konst och outsinlig kreativitet föll DEN STÖRSTA STENEN från mitt hjärta..

Jisses jag hade ju aldrig gillat det sk normala, det kvästa, mainstream och mjäkig feghet..

Näe ord och skapande ska ha stake, sköte, blod, hjärta och själ annars är det bara hjärna, konstruerat och uddlöst...
(Utan kärlek som "ljudande cymbaler")

Så vi är galna, konstiga och Heeeeelt fantastiska ety vi har vår kärlek och vår fantasi.
Tack att Du skrev detta underbara och att jag fick läsa Din upprättelse och inre resa upp och det gav mig kraften att beskriva även en del av min, som jag ämnar dela och dedikera till Din fina skrift här,

Ju mer som berättar om vad t.ex dåliga uttalanden från "mindre vetande" kan skada, ju gulligare blir vi med varandra.

Vi behöver en snällare och medvetnare värld.. Och vi konstiga är helt enkelt vi som ska visa var "skåpet ska stå".. Haha märklig klyscha, fattar den ej, men den kom och jag fick inte cencurera...

Älskade fina Tack för våra härliga galna flöden. Love you madly Queensis.

Tillgivet Din DominiQue"

Och till alla er andra:
- VÅGA VARA! Precis som Du är.
Du är bäst!!!

 

___________________________

ORD & GRAFIK
© DominiQue NVC Costa
Kl 01.11, 22 Natten 2016 eft.Kr
KÄRLEKSKAPITALETS ÅR


OBS!
Jag tackar på förhand för eventuella applåder och kommentarer här öppet, och ej via mail: Varmt Tack ♥ Jag älskar om Du läser mitt hjärtas Ord ♥

 

PS Inte för att jag är religös, men detta säger allt!
"Paulus' första brev till korintierna, 13 Kapitlet Kärlekens lov.
1. Om jag talade både människors och änglars tungomål, men icke hade kärlek, så vore jag allenast en ljudande malm eller en klingande cymbal.
2. Och om jag hade profetians gåva och visste alla hemligheter och ägde all kunskap, och om jag hade all tro, så att jag kunde förflytta berg, men icke hade kärlek, så vore jag intet.
3. Och om jag gåve bort allt vad jag ägde till bröd åt de fattiga, ja, om jag offrade min kropp till att brännas upp, men icke hade kärlek, så vore detta mig till intet gagn."
DS (den saliga)

 

 
Övriga genrer (Journalistisk text) av DominiQueen VIP
Läst 695 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-01-22 01:37Bookmark and Share


  Sten Wiking VIP
Av den" röda tråd" man kan utläsas ur dina flöden syns den "erotiska" som den mest utstickande,som du behärskar till fullo. Däremot finns det de som upplever det du skriver,medan du skriver det.
2016-01-29

  DominiQueen VIP
Jag är hedrad, tack snälle Peter...
Ja inte ska vi våga vara någon annan Lars ;-) Tack fine Du...
Autentisk gäller :-)
2016-01-24

  Lars Hedlin VIP
Att våga vara sig själv är en stor konst i sig..kram vännen och tack för en underbar text som vanligt <3 :)
2016-01-23

  Peter Olausson VIP
Jag blir stolt och glad om du känner att du vill använda dig av något av det jag kommenterat till dig!
2016-01-22

  Peter Olausson VIP
Jag blir stolt och glad om du känner att du vill använda dig av något av det jag kommenterat till dig!
2016-01-22

  DominiQueen VIP
Tack finaste Peter... Wow dessa ord är som diamanter till själen:

"möten med andra människor är möten med mirakel" får jag citera Dig och göra en indpirationsbild med dessa ord frampå?

Ja nu spränger vi varligt gränser och är modiga om oss... Cyberrymden min fine och kloke vän..

Tillgivet DominiQue
2016-01-22

  Peter Olausson VIP
Att våga vara snäll, att lyfta istället för att sänka, att lära sig att möten med andra människor är möten med mirakel - för mig är det sådant du skriver om och jag blir glad och jag blir rörd. Inget är viktigare än att hålla sig levande, att bejaka drömmarna. Gränser finns - men så fantastiskt livet kan vara när man någon gång passerar en gräns. Rädslan som kan sätta igång all lust och alla tankar!
2016-01-22

  DominiQueen VIP
Tack för Din underbart kloka och generösa kommentar Valkyria...

Ja IRL blir det så mycket andra distraktioner, för att lära känna någon på djupet och nå kärnan så funkar skriven dialog därför bäst för mig..

Då under förutsättning med äkta hjärtflöde, ord av annan karaktär berör mig inte en längre tid... Fakta tråkar ut mig om värmen, buset, frågeställningar, frisinne saknas. Dogmatism, religion, traditioner och Jantelag är det värsta jag vet..

Ja det är hemskt när vi blir blockerade.. Har flera såna minnen..

Men Du vi får lita på ketchupeffekten... Snart kommer det rejält!!

Haha :-) Whatch up Queens on the go ;-)

Nu ska jag försöka få i mig lite Drottningsömn, vill ju vara vacker..

Zuzz och Puzz, när så är dags..
Din Diva och syster a QueenBitch :-)

SMACK!! (en blodröd slängkyss)

2016-01-22

  Valkyria-Fatale VIP
Nu har jag inte läst din text igen, men kom att tänka på, när jag tänkte på din text, att Konst (igt) är det, (eller nej, positivt annorlunda är det) att människor kan lära känna varandra på helt andra nivåer, via texter, där man är öppen, ärlig, själslig och fri i sitt skrivande. Och där det innehåll som texterna lyder om, kan ge så mycket mer, än när man har en dialog med någon under en fika kanske. Och icke att förglömma feedbacken! Den ger så mycket och är stärkande och växande.

När man träffar på människor "där ute i verkligheten", så oftast ser man inte deras själ i pratet och beteendet, då de håller igen sin glänsande aura. De blockar den från att lysa. Vi ser inte "hela" personen, även om det kan tyckas så.

Men, när man vågar ta steget att säga sin mening, att uttrycka det innersta, utan att bli begränsad av normer, Jantelag och andra stelbenta rollkaraktärsdrag (??? djup), så blir man så fri.

Och det jag ville säga var:

Att visst kan man läsa av människor i verkligheten, och lika så i en skriven text (författarstil, ordval, meningsbyggnad, ämnen man skriver etc),

men OM man begränsar sig i allt det där, och inte som bl.a vi gör, skriver med öppet sinne och utan begränsningar och har hjärtat med, DÅ verkligen Då kan man känna en person. Dennes innerlighet, passion, hjärtlighet, ärlighet och själ på en helt annan nivå än en ordinär konversation. Hjärtat måste vara med och spärren ska bort.

Det är så synd att människor kan gå omkring hämmade och blockerade, pga vad någon sagt eller gjort i dåtid. Att någon har skadat en själ.

Som den här lärarvikarien. Tänk om hon hade givit mig konstruktiv kritik ist för de orden hon sa, som satte spår i över 30 år..., då vet man inte alls hur jag hade utvecklats inom det skriftliga och kreativa. Det var synd att jag blev blockad i så många år. Men, det hon gjorde var en del, i andra delar, som också blockade mig i mångt och mycket.

Quuenisch hugs <3 // V-F


2016-01-22

  DominiQueen VIP
Ååå kloka Valkyria inte behöver Du djupdyka mer och feedbacka, jag ör så tacksam för det vi delar hela tiden... Stoppa inte Ditt egna flöde om Du nu inte VILL läsa om.. Men DÅ bara för DIN SKULL...

JA, Jag ör enig med Dig igen, ju fler av oss som bjuder på oss själva ÖPPENHJÄRTLIGT ju flera vågar...

Det är vetenskapligt belagt nu att hjärtat har högre strålning än hjärnan. Vi kan dvs typ tänka med hjärtat, det avger frekvenser och då påverkar vi varandra rejält. Så HJÄRTINTELLIGENS och HJÄRTFLÖDE är den Nya tidens Medvetenhet...

Känner Du till?
Här läkare Jörgen Tranberg om detta område: http://www.universalheart.se/

Och så har Du HeartMath: https://www.heartmath.org/

2016-01-22

  Valkyria-Fatale VIP
Men ååååh, kära wingsister, vilken ära att få bli omnämnd i din text, och att du dessutom kände att min text gav dig något efter att du hade läst den. Jag blir rörd till tårar nästan.

Här sitter "tant" Valkyria och låter bokstäver rinna ur henne, i hennes inre resa framåt. Och tänk att dessa ord ibland kan påverka andra människor!

Men det är som jag skrev i en annan text en gång: Att vi ska tänka på vad vi skriver, och att våra ord kan skänka glädje till någon okänd bakom skärmen. Någon ensam som kanske behöver en signal, ett tecken, för att bromsklossen ska flyttas. Och tänk, då när denne person sitter och slösurfar, finner han/hon ett citat, en dikt, en text eller en artikel, en bokrecension och dylikt, som denne tar till sig direkt, och genom detta kan en människa ledas fram till ljuset.

Jag är av den åsikten, att ju fler vi är som öppet berättar om vår inre resa, och den slingriga väg, som de flesta av oss farit runt på, ju fler människor i liknande situation kommer att frigöras. De som lever i slutenhet och tystnad, och kanske skam. DE SKA INTE VARA SKAMFYLLDA.

Jag måste läsa din text igen. Sakta och noggrant. Jag kan inte ta till mig helheten på en enda läsning. Ge mig tid så återkommer jag med mer feedback. Jag måste smälta den text. Reflektera mer, och känna och ta till mig och resa runt i den, förstå och reagera och reflektera, sen kommer feedback :)

Queenisch hugs i natten <3 // V-F
2016-01-22

  DominiQueen VIP
Tack annokas, att Du läste denna långa. Må mångfald uppskattas och vinna. Önskar Dig en fortsatt Bella Notte.
/DominiQue
2016-01-22

    annokas
En vacker text självbiografisk diktjaget.Du har något speciellt i dina texter när du skriver som jag gillar.
Mvh annokas
2016-01-22
  > Nästa text
< Föregående

DominiQueen
DominiQueen VIP