Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kedja av länkar





De står blick stilla, fyrarna,
som tända kroppar.

på den punkt
där allt runt omkring är natt.

Kastar de sitt ljus över bränningen
till en kedja av länkar,

där varje bär ett namn
på de som flyter mot dem.

Stegarna upp mot molnen
skickar ned
rader av luftvägar

där ekon kan korsa världen.
Och förbinda våra öronsnäckor

och få våra läppar
att tyda varandra

Ovanför brinner
en särskild stjärna
för var och en av oss,

där varje stråle bär en skatt.

ligger utspridda
över klippkanten,
orörda.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 245 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-01-22 09:58



Bookmark and Share


  Nanna X
Så vackert och så logiskt det verkar, alla har vi varsin fyr :-)
2016-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg