Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
träd


rött siden räcker redan runt

Ser min lilla dörr mellan träden
vi lutar in till varandra
träd och människa
grannar goda grannar
rötterna svarar ringer värmetelegram.

Snö över oss
riktigt kallt
matkassarna sväller i vantarna
påminner om att jag en människa
en som kan gå in
en som kan elda.

Månen
virkar mellan vita knogar

Vem är stark
har bark syrlig nog...
tåla tåla galna attacker från sådant som värre är än kyla.




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-01-22 15:10



Bookmark and Share


  Sommarina VIP
Din text är du och så bra
Kan känna matkassarna...svälla i vantarna. Snyggt
2016-01-23

  i af apa
trädens födelsedag
firar jag på måndag,
ska tänka då lite på din
dikt.

träd är liksom
som människan på sätt & vis.
håller med Anya, texten utspelar sig
på en gårduppfart & fint med svälla i
vanten!
2016-01-23

  Anya VIP
Skrev också om matkassar...idag. Jaa de kan sannerligen svälla i vanten...vilket bra uttryck. Känns som att texten utspelar sig på en gårduppfart... Fint!
2016-01-23

  Lars Hedlin
Jätte bra skriftat med känsla!
2016-01-23

  Stefan Albrektsson
Flera fina sinnliga bilder. Kunde läsa den som en beskrivning av grannar i ett bostadsområde, men också i ett större perspektiv då jag i den andra strofen fann mig vara en av de där vars matkassar sväller i vantarna medan tiggaren vid ingången till ICA och/eller flyktingar på väg genom främmande länder inte kan gå in och elda... ouch!
2016-01-23

  Måna N. Berger
Jag har funderat på det, hur det är att vara till exempel en snötäckt gran i skogen, hur man bevarar sig när tjälen når rötterna. Och det finns som sagt köld av många slag!
Jag föll platt för: "Månen
virkar mellan vita knogar"
Underbart!
2016-01-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, det finns annat som är värre, som man måste freda sig mot.
2016-01-22

  Marita Ohlquist VIP
Barken på livets träd är olika, en del tål mer än andra!
2016-01-22

  Nanna X
Grannsämja är viktiga saker..
2016-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP